Sip is de afkorting van Session Initiation Protocol. Een Sip Trunk zorgt ervoor dat je telefoonlijn via een internetverbinding gaat, maar niet via een traditionele internetverbinding zoals bijvoorbeeld T-Mobile. Via dit protocol wordt je IP van je telefooncentrale doorverbonden naar een ander netwerk. Een Sip Trunk is dus een connector tussen voIP centrales en publieke telefoon netwerken. Sip Trunk kan dus handig zijn voor bedrijven die meerdere telefoontjes krijgen op een dag. 

 

Waarom een Sip Trunk?

 

Als bedrijf kan het voorkomen dat je veel inkomende en uitkomende telefoontjes gaat krijgen. Een groot voordeel van het aanschaffen van een Sip Trunk is dat je de optie hebt om onbeperkt gelijktijdig te kunnen bellen. Ook is het fijn omdat alle werknemers onder elkaar gratis kunnen bellen, omdat ze op dezelfde telefonienetwerk zitten. Daarnaast bespaart sip trunk ook veel abonnementskosten en belkosten. Je betaalt niet meer per kanaal, maar per telefoonnummer. Als je vooral internationaal moet bellen is dit al helemaal een mooie optie, want dat is aanzienlijk goedkoper met een Sip Trunk. Ik zal zeggen kies voor sip-trunk als je als bedrijf geld wilt besparen en een beter telefoonverbinding wilt hebben. Het is wel handig om over na te denken of je de Sip Trunk door een speciaal toegewezen dataverbinding wilt laten lopen of toch voor een gewone internetverbinding. Een toegewezen data verbinding zorgt er wel voor dat de kwaliteit wat hoger is, maar is ook wat duurder. Het komt soms voor dat je telefooncentrale gehackt wordt, maar gelukkig zijn er veel bedrijven die dit kunnen voorkomen met een intrusion detection. Hierdoor blijven je telefoongesprekken extra beveiligd.

 

Voordelen Sip Trunk

 • meer functionaliteiten 
 • je kunt gratis bellen met collega’s 
 • lagere gesprekskosten 
 • optimale bereikbaarheid 
 • makkelijk manier overstappen naar voIP
 • telefoonnummers zijn niet gebonden aan vaste locaties 
 • de kwaliteit van gesprekslijnen zijn hoger.

 

Nadelen Sip Trunk

 • onderhoud service kan duur zijn
 • door Sip Trunking wordt je informatie gecentraliseerd en dus kwetsbaarder voor datalekken
 • afhankelijk hoe sterk je Wifi-verbinding is.

 

Als je dus als bedrijf vaak telefoontjes moet plegen en meerdere tegelijk is dit dus een ideale keuze. Ook is het ideaal omdat je dan als bedrijf belkosten wilt beperken. 

 

laptopEen beetje tech nerd kring is er veel mee bezig: het samen stellen van een computer. Hoewel het hierbij vaak gaat om het bouwen van een desktop pc, is het ook mogelijk om een laptop zelf samen te stellen. Hoewel de desktop die precies de onderdelen heeft die jij wilt vaak voor komt, is de laptop op maat een minder vaak voorkomend idee. Toch is het mogelijk om online zelf alle onderdelen te kiezen die jij wilt in je pc. Van de grafische kaart tot het toetsenbord, alles kan worden gekozen. 

Het zelf samenstellen van een laptop heeft een heel aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een standaard laptop. Belangrijk is natuurlijk dat je het precies kan afstemmen op dat waar jij je computer voor nodig hebt. Misschien heb je wel bijvoorbeeld bepaalde programma’s die een hele goede grafische kaart nodig hebben, terwijl de processor eigenlijk niet echt van belang is. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook, dat je juist een hele goede processor nodig hebt en dat de grafische kaart integrated mag zijn. Een laptop in de normale winkel is zo ontworpen dat hij voor zoveel mogelijk mensen geschikt is, terwijl jouw samengestelde laptop speciaal voor jou is bedoeld.

Verder kan het ook nog handig zijn dat je gelijk het besturingssysteem hebt dat je wilt. Waar de meeste laptops met Windows komen, is er ook een select groepje (tech nerds) dat graag Linux wil. Hoewel je niet persé een speciale linux laptop nodig hebt voor dat besturingssysteem, kan het toch wat gedoe schelen met de installatie ervan, die bij Linux nog wel eens gedoe kan opleveren. Wel is het voordeel van een computer met Linux kopen dat Linux geen geld kost en dat je daardoor dus voor een lager bedrag meer kwaliteit krijgt, omdat er geen besturingssysteem bij de prijs komt. 

 

Ben je op zoek naar iemand die je gasten binnenhaalt, dan is The Fully Bookers de organisatie waar je moet zijn. De firma helpt ondernemers van hotels en restaurants om de bezettingsgraad optimaal te maken en deze horecagelegenheden winst te laten maken. Alle tafels en kamers bezet? Check. Hogere opbrengsten per bezoeker? Gerealiseerd. Rustige dagen toch vol boeken? Zo gepiept. The Fully Bookers zijn de experts om je horecagelegenheid te laten shinen. 

 

Het doel van The Fully Bookers

Het doel van The Fully Bookers is om de bezettingsgraad en winst van horecagelegenheden te optimaliseren. Dit gebeurt op een plezierige en gastvrije wijze. Het bedrijf maakt gebruik van digitale marketing en innovatieve technologieën om dit doel te bereiken. Bestaande gasten zullen vaker naar je establishment terugkeren en nieuwe gasten komen bij je langs en zullen na een eerste topverblijf vaste gasten worden. Tevens zullen je gasten meer besteden per bezoek. Deze combinatie van nieuwe technologieën, zoals AI, big data en profiling, en online marketingstrategieën zijn de formule tot succes. Paar zaken die geheid terugkomen in de aanpak zijn dingen als: automatisering opbouw gastprofielen, verrichten van instore tracking en meting van gasttevredenheid middels een happiness tracker. 

 

Wat doet het marketingbureau precies voor je?

Door een innovatieve vorm van online marketing maken The Fully Bookers je horeca gelegenheid tot een succes. Een aantal vaste taken horen hier altijd bij:

 • Digital strategy: 
 • Design & branding:
 • Guest targeting
 • Guest acquisition
 • Social engagement
 • Guest engagement
 • Web traffic generation
 • Data & guest profiles 
 • Data & analytics
 • Website development
 • Website templates
 • Review management
 • Augmented reality
 • Instagram filter

 

Hoe wordt de marketing aangepakt?

Marketing voor horeca is cruciaal om volle zalen te trekken met als gevolg een stijging van je omzet en een groei van je bedrijf. Bij The Fully Bookers wordt dit gerealiseerd zonder afhankelijk te zijn van grote booking websites, die flinke commissies voor hun diensten vragen. Effectieve online marketing wordt geboden in de volgende stappen: oriëntatie, overweging, actie en mond tot mond. 

 

Hotel marketing is cruciaal om in welk jaargetijde dan ook volle kamers te hebben. Het toerisme vindt zijn weg in de vakanties en zomermaanden wel naar jouw drempel, maar ook in het laagseizoen wil je geen omzet laten liggen. Door middel van marketing onderscheid je jouw hotel van de rest. Wat is succesvolle hotel marketing echter? En hoe pak je dat aan? 

 

Hotel marketing onafhankelijk van boeking platformen

Als hotel ben je naast reisbureaus afhankelijk van de grote online boeking platformen. Je kunt hier niet omheen, maar de truc is om op deze platformen op te vallen. Let wel op dat je niet afhankelijk bent van deze externe platformen. Je betaalt immers een aardige commissie aan boeking platformen, die je liever zelf wil houden. Je moet echter ook niet op slechts één paard wedden. Wanneer de populariteit van een platform namelijk afneemt, wil je niet dat jouw hotel hiervan de dupe wordt. Steeds meer mensen boeken tegenwoordig direct op de website van het hotel, dus zonder tussenpersoon. Je hotel marketing moet op deze trend aansluiten.

 

Een goede website voor je hotel is cruciaal

Je gasten zullen dus merendeels op je website een boeking plaatsen en daardoor moet je zorgen dat je website gebruiksvriendelijk is en up to date. Hier moet je goed voor zorgen, naast je hotel marketing. Voorwaarden waaraan voldaan moeten zijn, zijn:

 

 • Gebruik een duidelijke header en scherpe afbeeldingen
 • Gebruik foto’s van echte hotel fotografen voor de beste kwaliteit
 • Benadruk de voordelen van het boeken van een kamer op de website
 • Laat relevante aanbiedingen voor het seizoen in het oog springen
 • Geef je website in meerdere talen uit
 • Zorg voor een snelle site
 • Zorg voor een feilloos reserveringssysteem


Om een goede website te maken, heb je geen grote kennis van programmering nodig. Met behulp van contentmanagementsystemen (CMS) kun je gemakkelijk zelf de inhoud op je website aanpassen in elke taal die je wil. 

 

Marketing gaat over jezelf onderscheiden

Op je eigen website kun je veel laten zien over je hotel en waarom mensen voor jouw hotel zouden moeten kiezen. Je moet je hierbij durven onderscheiden om mensen te prikkelen en bij je te houden. Deze durf is cruciaal in je hotel marketing. Goede service en een mooie locatie zijn tegenwoordig niet genoeg. Mensen letten tegenwoordig op allerhande zaken en jij moet zorgen dat je jouw Unique Selling Points goed in het oog laat springen. Denk bijvoorbeeld aan heel apart ingerichte hotelkamers benadrukken of speciale diensten die je biedt tijdens zakenreizen. 

 

SEO ook kenmerkend in marketing

Wanneer je een prachtige website gemaakt hebt, wil je ook gevonden worden door potentiële gasten. Zorg ervoor dat je zoekwoord optimalisatie goed is, zodat de zoekmachines jouw hotel snel vinden. Schrijf hiervoor goede teksten en let ook op technische aspecten als een snelle laadsnelheid van je site.

Onderhoud je social media kanalen

Ook voor een hotel marketing is social media belangrijk, want veel mensen maken van deze kanalen gebruik bij het boeken van de volgende reis. Social media kan helpen een band op te bouwen met je gasten, maar door middel van advertenties kunnen gasten ook naar jouw website gelinkt worden. Social media vormt tegenwoordig je digitale uithangbord, waar gasten alvast een sfeerimpressie kunnen krijgen van je hotel. Houd daarom je pagina’s dus altijd up to date om je hotelmerk te promoten. 

Als je ervoor kiest om je data op de cloud te zetten in plaats van on premise dan betekent dit dat je medewerkers overal vandaan op afstand kunnen werken in de beveiligde bedrijfsomgeving. Cloud migratie kan ook het geval zijn als je beslist om van je huidige provider over te stappen naar een andere provider. Cloud migratie heeft heel veel voeten in de aarde en het is dan ook verstandig om aan IT sourcing te doen. Een gespecialiseerd IT bedrijf kan je helpen om alles soepel te laten verlopen. Niet alleen de cloud migratie heeft namelijk een uitwerking, maar ook voor en na de cloud migratie moet je zorgen dat de dagelijkse bedrijfsvoering zo min mogelijk last ondervindt van de cloud migratie.

 

Waarom kies je voor cloud migratie

Als je kiest voor cloud migratie dan betekent dat de beveiligde werkomgeving overal en altijd bereikbaar en beschikbaar is. Dit betekent vanuit huis, onderweg of op vakantie. Daarnaast zorg je voor veiligheid en continuïteit waardoor je een lager risico hebt op datalekken. Je zal geen problemen meer ervaren met een datalek door een gestolen pc, laptop of telefoon binnen je organisatie. Het is ook prettig dat er efficiënter gewerkt kan worden aan de gezamenlijke taken die uitgevoerd moeten worden. Doordat de werkomgeving op de cloud staat heb je ook geen onderhoud en kosten meer aan je eigen servers. De kostenpost is hierdoor voorspelbaar en je huurt de benodigde server capaciteit voor een lagere prijs.

 

De fases van cloud migratie

Om te beginnen moet er een goede voorbereiding worden gedaan zodat het eindresultaat van de cloud migratie goed gebeurt. Hiervoor moet er een goed vooronderzoek worden gedaan naar de verschillende opties van cloud providers. Als de juiste leverancier is geselecteerd dan dient er onderhandelt te worden. Je wilt natuurlijk de best mogelijke afspraken maken tegen de gunstigste voorwaarden. Op het moment dat het contract is gesloten dan wordt het tijd om het gehele bedrijf nauwkeurige instructeurs te geven over de verandering die eraan komt. Op deze manier kan je een realistische planning maken en verloopt de cloud migratie soepel en probleemloos. Nadat de software migratie is afgerond is het belangrijk dat iedere medewerker op de juiste manier leert werken met de nieuwe infrastructuur. Op deze manier heeft het zo weinig mogelijk invloed op de efficiëntie van het werk. Het is verstandig om hiervoor te kiezen voor IT sourcing , aangezien een professional ervaring heeft met deze zaken.

 

 

Beginnen bij het eind! Het klinkt misschien heel raar maar is wel belangrijk voor een vliegende start. Niet vertellen wat je per se kwijt wil maar richt je op wat je wilt bereiken met het publiek, waartoe wil jij ze aanzetten of wat wil je ze meegeven? Denk juist hieraan. 

Stel jezelf een aantal vragen en heb je hierop antwoord dan heb jij een vertrekpunt.

 • Wie zit er voor mij? Mannen, vrouwen, kinderen
 • Met welke reden komen zij luisteren
 • Wat je wilt presenteren komt dat overeen met de houding van je publiek? Sluit dat daarbij aan?
 • Wil je iets veranderen aan de houding van je publiek? Opnieuw vormen?
 • Wat wil je meegeven naar huis als denkstof?

 

Deal met PowerPoint

Ga niet opzoek naar een andere originele optie. Maar deal gewoon met PowerPoint en gebruik dit als vertrekpunt om je PowerPoint te maken. Dit is de snelste en handigste oplossing. Maar let op: PowerPoint is een hulpmiddel niet een doel of jouw verhaal op zich.

 

Zorg voor een logisch en duidelijk verhaal.

Vaak houden presentatoren en gelijk de makers van de PowerPoint erg vast aan hun eigen en voor hun zelf logische volgorde. Maar doe dit niet! Zorg dat je een verhaal hebt met een kop, romp en staart. Bedenk wat wil je overbrengen knip dat op en maak er een logische volgorde van. Dit is veel overzichtelijker en duidelijker. 

Veel presentator willen ook graag volledig zijn, dit houdt in dat de presentatie helemaal vol staat met tabellen, matrixen, lappen tekst en plaatjes. Het gevolg hiervan is dat het publiek niet meer weet waar ze moeten kijken en in het ergste geval blokkeert of die hele lappen tekst maar gaat lezen en totaal niet meer op jou let. Het leidt namelijk enorm af zo’n volgestouwde dia en zorg dan maar weer dat de aandacht op jou gefocust wordt….

Je hebt toch niet zoveel tijd dus waarom zou je hem helemaal volstoppen als het toch ongelofelijk erg afleidt. Gebruik een paar zinnetjes en 1 plaatje. Bij een duidelijke uitleg en presentatie hoeft het allemaal niet zo uitgebreid.

 

Wat vertel je?

Verwacht niet dat alles wat je vertelt blijft hangen, dit is namelijk praktisch onmogelijk. Bij veel info is het voor een publiek vaak lastig de hoeveelheid informatie exact op een rijtje te zetten, te verwerken en alles te onthouden. Maar toch wil je dat sommige dingen in je presentatie wel blijft hangen. Daarom is samenvatten en herhalen heel belangrijk. Maar ook doe dit weer niet te vaak.

Dit zijn allemaal tips om zelf even aan de slag te gaan als je niet voldoende tijd hebt. Maar natuurlijk is er ook nog de mogelijkheid om een PowerPoint bureau te benaderen. Deze kunnen ook in extreme korte tijd voor jou een professionele PowerPoint presentatie in elkaar zetten waar jij zeker wat aan hebt en goed mee uit de voeten kan. Ook is er de mogelijkheid bij een PowerPoint bureau om je PowerPoint template uit te besteden. Dit is goedkopere optie dan helemaal de PowerPoint in elkaar te laten zetten. Maar met de opzet van de template kan je al veel en hoef je alleen nog maar tekst toe te voegen. Hoe makkelijk zo’n uitbesteding! Ik zou het weten!

Helemaal geen tijd en liever een presentatie uitbesteden? Je PowerPoint laten maken is dan een hele goede optie!

 

Stelt u zich eens voor, een nichtje van u is jarig en u weet niet wat u nu moet gaan geven. Nu is ze wel gek op sieraden maar dan wel op een bepaalde vorm. Nu kunt u alle winkels gaan afzoeken tot u de sieraden met de juiste vorm heeft gevonden of u kunt met een paar klikken op de muis simpel zelf de sieraden gaan printen. Dit kan echter wel alleen als u zelf een 3d printer heeft, nu is dit een apparaat wat we steeds vaker bij mensen thuis zien staan, u kunt hiermee werkelijk van alles gaan printen en we geven u verderop nog een aantal voorbeelden hiervan.

Het 3d printen lijkt overigens erg nieuw maar dat is het niet, al in 1985 werd de eerste 3d printer geïntroduceerd maar doordat deze onbetaalbaar waren zag je deze maar weinig staan. De laatste jaren is de technologie snel vooruit gegaan en dit was ook te merken bij de dit apparaat, zo zagen we deze dan ook steeds vaker staan bij bedrijven en scholen. Ook huishoudens krijgen de voordelen van een 3d printer mee en gaan steeds vaker over tot aankoop.

Wat kunt u nu allemaal printen met dit type printer?

Nu zouden we u nu gaan vertellen wat u dan allemaal kunt gaan printen met een 3d printen. We kunnen wel zeggen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. We noemden al het voorbeeld van de sieraden, maar ook bijvoorbeeld een fraaie bloempot printen behoort tot de mogelijkheden. Verder zou u ook een hoesje voor uw mobiele telefoon kunnen gaan printen of een fraaie lamp. Heb je nu al een tijdje een design voor schoenen in het hoofd dan zou je deze ook zelf kunnen gaan printen, de mogelijkheden zijn dus echt eindeloos.

Een normale printer of een 3d printer?

Een normale inkjet printer is natuurlijk een stuk voordeliger in aanschaf. Het is ook een heel ander type product. Hiermee kunt u eenvoudige A4-tjes printen in kleur of zwart-wit. Dergelijke printers zijn er al vanaf €50,00. Het is met name de cartridges en de toners die een printer voor thuis duur maken. De website Inktaanbieding.nl verzamelt de beste webwinkels waar je goedkoop online inkt kunt bestellen. Door te kiezen voor multipack aanbiedingen of juist voor het huismerk kan je vaak al vele tientallen euro’s per jaar besparen op de printkosten. 

 • Een 3d-printer is interessant als je creatief bent en echt producten wilt maken
 • Houd er rekening mee dat je veel tijd moet investeren in het leren programmeren en de printer op de juiste manier afstellen
 • Een gewone inkjet of laserprinter is geschikt voor thuisgebruik
 • Hiermee kan je voordelig documenten printen. Door te kiezen voor huismerk inkt kan je vaak veel geld besparen op de jaarlijkse printkosten
 • Zie ook hier de voordelen en nadelen van een 3d-printer

 

Het netwerk is tegenwoordig iets waar wij mensen helemaal niet zonder kunnen in de huishouding. Dit komt, omdat wij steeds weer willen socializen met anderen. Daarnaast heeft men netwerken ook nodig voor het werk. Tja, daar zie je hoe netwerken zo belangrijk is voor elk van ons.

Stabiele thuisnetwerk

Ben jij ook dezelfde mening toegedaan? Snap je ook dat in elke huishouding zeker minimaal vijf apparaten verbonden zijn aan de wifi netwerk? Op die manier dien je dus over een stabiel netwerk te beschikken om goed te kunnen genieten van het internet.

Indien je zo graag wilt dat jouw internet toch snel dient te functioneren, dan is het van belang dat je enkele tips dient te onthouden. Wil jij zo graag weten wat deze tips zijn? Kom dit artikel dan verder lezen!

 

In de huishouding 

komen enkele punten bijkijken. Denk er hier bijvoorbeeld aan dat in jouw huishouding de volgende punten kunnen komen bijkijken:

 • Het ten alle tijden en vooral alle plekken beschikken over goed netwerk in jouw huishouding. Dit maakt internetten alleen beter!
 • De meeste apparaten eisen het gebruik van draadloze internetverbinding. Bijvoorbeeld mobiele telefoons, slimme verlichtingen, slimme thermostaat, etc.

Wanneer je over een stabiele netwerk beschikt, kunnen al jouw apparaten, die op het netwerk functioneren, goed hun werk verrichten. Je hoeft nooit twijfels te hebben of jouw slimme lichten bijvoorbeeld al zijn aangeschakeld. Verder kun je ook ten alle tijden en op alle plekken in huis goed videobellen. Om goed te kunnen videobellen, dient jouw thuisnetwerk dus heel stabiel te zijn.

Tips voor een stabiel netwerk in jouw huis

 Er zijn simpele tips die je in jouw huishouding kunt toepassen om te kunnen genieten van een stabiel netwerk. Deze tips, zijn onder andere:

 1. Geef jouw router een plek in huis waar het centraal staat: het is van belang dat jij jouw router het liefst in het midden van jouw woning plaatst. Dit komt, zodat alle plekken in jouw huis kan genieten van een stabiel netwerk. Bewaar jouw router nooit in een kast of in een hoekje, want soms kan dat de reden zijn waarom signalen niet jouw geheel huis raken.
 2. Wees alert op stoorzenders: zorg ervoor dat jij jouw router niet naast of in de buurt van stoorzenders plaatst. Enkele goede voorbeelden van stoorzenders, zijn draadloze deurbellen, magnetron, Bluetooth apparaten, etc. Zij zorgen ervoor dat de signalen van jouw netwerk verstoord worden.
 3. Check jouw verbinding: je kunt hierbij de snelheid van jouw netwerk controleren. Dit kun je doen door middel van een speedtest. Hiervoor kun je jouw computer of laptop aansluiten op jouw router. Blijf wel onthouden dat een bekabelde verbinding meestal minder snel is, in vergelijking tot de wifi-verbinding. Dit komt, omdat eventuele stoorzenders kunnen bijkijken.

De bovengenoemde tips zijn heel handig toe te passen in jouw huishouding. Het is hierbij dus aangeraden om hen te gebruiken. Heel veel mensen hebben deze tips ook toegepast en goede resultaten eruit kunnen halen.

Als die bij hun lukt, zullen die ook bij jou lukken. Ben je nu bereid om de bovengenoemde tips toe te passen in jouw huishouding? Tja, wij weten zeker dat ze heel veel voor je zullen betekenen! Heel veel succes en geniet bij voorbaat van jouw stabiel netwerk in jouw eigen huishouding!

Werknig printer makkelijk uitgelegd

Laserprinters bieden scherpe afdrukken en printen documenten over de hele oppervlakte in één keer. Tegenwoordig zijn laserprinters haast onmisbaar in elk professioneel kantoor. Je zult je wel afvragen waarom je voor een laserprinter moet kiezen? De laserprinter kan uitstekend scherpe letters afdrukken, is voordeliger dan een inktprinter en de cartridges gaan lang mee. Zo simpel is werking laserprinter.

Hoe werkt een kleurenlaser printer

In de cartridge zitten 2 hoofdonderdelen nm. de drum en de toner bus. Zodra er een printopdracht gegeven wordt start de drum te draaien. De drum wrijft langs een elektrische geladen roller. Hierdoor wordt de drum negatief geladen. Elektriciteit dat op een oppervlakte zit is statische elektriciteit. De drum heeft over het algemeen een lichtgevoelig oppervlakte.

De drum simpel uitgelegd

 1. Terwijl de drum draait wordt het geraakt door een laserstraal. De negatieve ladingen worden verwoest door de stralen van de laser. Hierdoor ontstaan er neutrale plekken op de oppervlakte. De neutrale plekken zijn zeer belangrijk. Terwijl de laser bezig is regels af te werken wordt de drum een miljoen keer per seconde geraakt. De laser maakt steeds meer neutrale plekken.
 2. Hierdoor begint er een beeld van het document op de drum te ontstaan. Om het beeld te kunnen afdrukken moeten de neutrale plekken opgevuld worden met toner. Toner is niets anders dan poeder. De toner in de bus begint in beweging te komen. De wrijving die ontstaat, zorgt voor statische elektriciteit. Van elk tonerdeeltje is de buitenkant nu negatief geladen.
 3. Bij de toner bus zit een roller die bedekt is met toner. Zodra de drum langs de roller gaat heeft de toner geen keus. Omdat de toner negatief geladen is wordt deze aangetrokken door de neutrale plekken op de drum. De toner springt elke keer op de neutrale plekken zodra die voorbij komen rollen op de drum.  Door de negatieve lading wordt de toner afgestoten op de rest van de drum.
 4. De toner plakt alleen op de plekken waar de laser geschenen heeft. Hierna vormt de toner een beeld van het document op de oppervlakte van de drum. De printer brengt hierdoor een positieve elektrische lading op het papier aan. Het tonerbeeld wordt over het papier gebracht door de draaiende drum.
 5. De positieve lading op het papier trekt de negatief geladen toner sterker aan dan de neutrale plekken op de drum. De toner wordt met grote kracht getrokken naar de pagina. De tekst staat nu op papier.

 

Hoe vervang je de toner van een laserprinter

Eenvoudige stappen

 1. Bij een printer horen er natuurlijk ook toners en deze raken van tijd tot tijd leeg voor goede werking laserprinter.
 2. Merk je dat je toner leeg is dan ga je als volg te werk;
 3. Bij de meeste kleurenlaser printers zit de toner aan de voorzijde. Deze maak je open met een klep. Hierna trek je de lade eruit. In de lade zitten de vier verschillende kleuren toners.
 4. Vervolgens haal je de toner die leeg is eruit voor werking laserprinter.
 5. Maak daarna de doos van de nieuwe toner open. De toner is altijd goed verpakt in stevig plastic.
 6. Haal de toner uit de pak en schudt deze een paar keer heel goed zodat de toner, poeder, goed verspreid gaat zitten. Er zit een bandje aan de toner. Die dien je te trekken, er komt dan een lus uit die weggegooid kan worden. Aan de onderkant van de toner zit een klepje die als beschermlaag dient. Deze dient verwijderd te worden.
 7. De toner kan dan in de printer geplaatst worden. Vervolgens doe je de klep dicht. Je nieuwe toner is geïnstalleerd en kun je overgaan tot printen.