Ben je bang dat je je huur niet meer kunt betalen, of wordt de energierekening te hoog? Neem dan een bijbaan programmeren! Als programmeur verdien je over het algemeen best een hoop geld. Dat maakt het voor men snel vrij aantrekkelijk om programmeur te worden.

Maar waarom wordt programmeur zijn zo rijkelijk beloond? Nou, omdat de vraag naar programmeurs steeds meer stijgt, terwijl de rol van programmeurs ook steeds groter wordt. Programmeurs moeten in programmeertaal kunnen programmeren. Welke programmeertaal denk jij het makkelijkst onder de knie te krijgen? Hieronder vind je van 6 verschillende programmeertalen de voor en nadelen.

PHP

Php is misschien wel de populairste programmeertaal van alle verschillende talen. PHP is een scripttaal en geen volledige programmeertaal. Oorspronkelijk viel de programmeertaal niet heel erg in de smaak wegens de trage snelheid, maar sinds de updated 5.x werkt alles sneller. Het grootste voordeel aan PHP programmeren is dat het heel eenvoudig is om te leren. Dat is voornamelijk waarom PHP zo populair is onder de programmeurs.

Javascript

Een Javascript developer schrijft net zoals een PHP developer een scripttaal. Javascript is echter ook een pure programmeertaal. Dit maakt het wat lastiger om onder de knie te krijgen. Vergeleken met volledige programmeertalen is het alsnog vrij eenvoudig te leren. Het is bovendien niet extreem goed beveiligd.

SQL

De programmeertaal SQL wordt door velen niet gezien als echte programmeertaal. Het zit daarentegen wel in hetzelfde schuitje. SQL is eigenlijk voornamelijk bedoeld om te communiceren met de database van een website. De back end van een website dus. Dit is op nagenoeg elke website nodig. Het kan heel veel data aan, maar het kan moeilijk worden om de controle te houden.

C++

C++ is een afstammeling van de oude ‘C’ programmeertaal. C++ is de meest all ’round programmeertaal die er is. Dat is het grootste voordeel eraan. Daarnaast vormt C++ een fantastische brug naar het onder de knie krijgen van andere programmeertalen. Een nadeel is overigens wel dat het een uitdaging is om de taal te leren.

C#

C# is vrij vergelijkbaar met C++. Het is qua functies net iets minder breed, maar die vermindering in functies wordt gecompenseerd met een vergemakkelijking van de moeilijkheidsgraad om de taal te leren.

Swift

De programmeertaal Swift is dè programmeertaal van Ios en macOs. Het grootste voordeel is dan ook dat swift een monopolie heeft binnen het Ios ontwikkelen. Vooral voor mensen die streven te programmeren voor Apple is dit de programmeertaal om te leren. Ook is het niet heel ingewikkeld om te leren.