managed detection responseManaged detection and response (MDR) is een dienst waarbij een externe partij verantwoordelijk is voor het detecteren en reageren op beveiligingsincidenten in een netwerk. MDR maakt gebruik van beveiligingssoftware en -systemen om activiteiten in een netwerk te monitoren en te analyseren, en om te reageren op eventuele bedreigingen of aanvallen.

Het kan bedrijven helpen om hun beveiliging te versterken door een team van beveiligingsexperts in te huren dat 24/7 actief is op het gebied van beveiliging. Dit team kan snel reageren op incidenten en heeft de kennis en middelen om deze op te lossen. MDR kan ook helpen om de efficiëntie te verhogen door het automatiseren van beveiligingstaken en het beheer van beveiligingssystemen.

MDR is vooral geschikt voor bedrijven die geen of weinig interne beveiligingsexperts hebben, of voor bedrijven die hun beveiliging willen versterken door de inzet van externe experts. Het kan ook nuttig zijn voor bedrijven die zich bezighouden met gevoelige informatie of activiteiten, of die zich zorgen maken over de beveiliging van hun netwerk. Lees hier wat handige instructies over de werkwijze van MDR.

Waarom jij zou moeten kiezen voor managed detection & response service

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kunnen kiezen voor managed detection and response (MDR). Om je een idee te geven waarom, hebben we een aantal belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je direct een afweging maken of het laten beveiligen via een security operations centre/center diensten iets is wat bij jouw bedrijf en ook budget past.

Geen of weinig interne beveiligingsexperts: MDR kan een goede optie zijn voor bedrijven die geen of weinig interne beveiligingsexperts hebben. Door MDR te gebruiken, kunnen ze toch toegang krijgen tot een team van beveiligingsexperts dat 24/7 actief is op het gebied van beveiliging.

Versterking van de beveiliging: MDR kan helpen om de beveiliging te versterken door een team van beveiligingsexperts in te huren dat continu monitort en reageert op beveiligingsincidenten. Dit kan bedrijven helpen om aanvallen te voorkomen en te reageren op eventuele dreigingen.

Verhogen van de efficiëntie: MDR kan helpen om de efficiëntie te verhogen door beveiligingstaken te automatiseren en het beheer van beveiligingssystemen te vereenvoudigen. Dit kan bedrijven helpen om hun tijd en middelen efficiënter te gebruiken.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het inschakelen verschillende voordelen. Allereerst scheelt het je een hele hoop kosten. Niet alleen de personele bezetting, maar ook het continu blijven bijspijkeren van kennis. Wat vandaag nieuwe is, is in deze wereld morgen weer oud. Daarbij komt ook dat je bij eventuele problemen het bedrijf aansprakelijk kunt stellen en zij ervoor moeten zorgen dat alles keurig wordt opgelost. Dit heeft als grote voordeel dat jij je als bedrijf kunt focussen op andere zaken en ook meer geld overhoudt wat je kunt investeren in de groei van je bedrijf. Los van het feit dat MDR een essentieel onderdeel is van je organisatie, kan het wanneer je het in eigen beheer houdt, dusdanig drukken op de lasten.