Werknig printer makkelijk uitgelegd

Laserprinters bieden scherpe afdrukken en printen documenten over de hele oppervlakte in één keer. Tegenwoordig zijn laserprinters haast onmisbaar in elk professioneel kantoor. Je zult je wel afvragen waarom je voor een laserprinter moet kiezen? De laserprinter kan uitstekend scherpe letters afdrukken, is voordeliger dan een inktprinter en de cartridges gaan lang mee. Zo simpel is werking laserprinter.

Hoe werkt een kleurenlaser printer

In de cartridge zitten 2 hoofdonderdelen nm. de drum en de toner bus. Zodra er een printopdracht gegeven wordt start de drum te draaien. De drum wrijft langs een elektrische geladen roller. Hierdoor wordt de drum negatief geladen. Elektriciteit dat op een oppervlakte zit is statische elektriciteit. De drum heeft over het algemeen een lichtgevoelig oppervlakte.

De drum simpel uitgelegd

 1. Terwijl de drum draait wordt het geraakt door een laserstraal. De negatieve ladingen worden verwoest door de stralen van de laser. Hierdoor ontstaan er neutrale plekken op de oppervlakte. De neutrale plekken zijn zeer belangrijk. Terwijl de laser bezig is regels af te werken wordt de drum een miljoen keer per seconde geraakt. De laser maakt steeds meer neutrale plekken.
 2. Hierdoor begint er een beeld van het document op de drum te ontstaan. Om het beeld te kunnen afdrukken moeten de neutrale plekken opgevuld worden met toner. Toner is niets anders dan poeder. De toner in de bus begint in beweging te komen. De wrijving die ontstaat, zorgt voor statische elektriciteit. Van elk tonerdeeltje is de buitenkant nu negatief geladen.
 3. Bij de toner bus zit een roller die bedekt is met toner. Zodra de drum langs de roller gaat heeft de toner geen keus. Omdat de toner negatief geladen is wordt deze aangetrokken door de neutrale plekken op de drum. De toner springt elke keer op de neutrale plekken zodra die voorbij komen rollen op de drum.  Door de negatieve lading wordt de toner afgestoten op de rest van de drum.
 4. De toner plakt alleen op de plekken waar de laser geschenen heeft. Hierna vormt de toner een beeld van het document op de oppervlakte van de drum. De printer brengt hierdoor een positieve elektrische lading op het papier aan. Het tonerbeeld wordt over het papier gebracht door de draaiende drum.
 5. De positieve lading op het papier trekt de negatief geladen toner sterker aan dan de neutrale plekken op de drum. De toner wordt met grote kracht getrokken naar de pagina. De tekst staat nu op papier.

 

Hoe vervang je de toner van een laserprinter

Eenvoudige stappen

 1. Bij een printer horen er natuurlijk ook toners en deze raken van tijd tot tijd leeg voor goede werking laserprinter.
 2. Merk je dat je toner leeg is dan ga je als volg te werk;
 3. Bij de meeste kleurenlaser printers zit de toner aan de voorzijde. Deze maak je open met een klep. Hierna trek je de lade eruit. In de lade zitten de vier verschillende kleuren toners.
 4. Vervolgens haal je de toner die leeg is eruit voor werking laserprinter.
 5. Maak daarna de doos van de nieuwe toner open. De toner is altijd goed verpakt in stevig plastic.
 6. Haal de toner uit de pak en schudt deze een paar keer heel goed zodat de toner, poeder, goed verspreid gaat zitten. Er zit een bandje aan de toner. Die dien je te trekken, er komt dan een lus uit die weggegooid kan worden. Aan de onderkant van de toner zit een klepje die als beschermlaag dient. Deze dient verwijderd te worden.
 7. De toner kan dan in de printer geplaatst worden. Vervolgens doe je de klep dicht. Je nieuwe toner is geïnstalleerd en kun je overgaan tot printen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>